Pikapäivystys 24 h0207 280 330

Terästyöt asuinkiinteistöihin ja liikehuoneistoihin

Jyväskyläläinen Terästyö JK & JK toimittaa asuinkiinteistöjen ja liikehuoneistojen erilaiset teräsosat ja täydentävät terästyöt vuosien kokemuksella.

Kiinteistöjen huoltotyössä ja kunnossapidossa tulee vastaan tilanteita, joissa tarvitaan terästöiden ja teräsrakenteiden erikoisosaamista. Jyväskyläläinen Terästyö JK & JK toimittaa asuinkiinteistöjen ja liikehuoneistojen erilaiset teräsosat ja täydentävät terästyöt vuosien kokemuksella. Järeän konekantamme avulla pystymme työstämään vaativatkin teräsrakenteet kiinteistöhuollon tarpeisiin. Terästyö JK & JK:n osaaminen kattaa itse kiinteistöjen lisäksi myös kiinteistöhuollon kaluston huoltotoimenpiteet, kuten lumiaurojen kauhojen korjaukset ja hitsaustyöt.

Asuinkiinteistöjen ulkotilojen metallirakenteet

Klikkaa kuva suuremmaksi.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Jätekatokset

Jätekatoksen tulee kestää jäteastioiden tyhjennyksestä aiheutuvat rasitukset, sääolot sekä puhdistustoimenpiteet, esimerkiksi painepesu. Monesti jätteiden keräyspisteissä tulee huomioida, ettei jäteastioille pääse eläimiä, kuten hiiriä, rottia tai harakoita.

Jätekatoksien suunnittelussa ei pidä unohtaa ulkonäköseikkoja. Roskakatoksen tulee istua miljööseen tyylikkäänä osana rakennettua ympäristöä. Materiaalivalinnoissa voidaan huomioida ympäröivät rakennukset ja niissä toistuvat yksityiskohdat.

Jämäkkä teräsrakenteinen jätekatos kestää »

Lipputangon paalu ja jalka

Valmistamme kestävät perustuspaalut ja maaruuvit lipputangoille ja muille äärimmäistä kestävyyttä vaativille tolpille mittojen mukaan. Ruuvipaaluilla voidaan toteuttaa helposti monenlaiset perustukset esim. pihaporteille tai laitureille.

Ulkopenkkien teräsrakenteet

Kiinteistöjen kiinteät tai siirrettävät ulkokalusteet voidaan valmistaa myös yksilöllisesti mittojen mukaan. Kiinteiden ulkokalusteiden jalustat ja niiden ankkuroinnit valmistetaan kestämään maan routiminen ja mekaaninen rasitus. Ulkokaluste voi parhaimmillaan olla taideteoksen omainen elementti rakennetussa ympäristössä.

Keinut ja leikkipaikkojen teräsrakenteet

Lasten leikkipaikkojen toteutuksessa turvallisuus ja kestävyys ovat etusijalla. Keinut, kiipeilytelineet ja jousikeinut valmistetaan kestämään kovaa käyttöä ja sääolosuhteita.

 • varastokoppien, pyörävarastojen ja ulkoiluvälinevarastojen rakenteet ja pellitykset.
 • Kaiteet, ritiläaskelmat.

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Sisäänkäyntien teräsrakenteet

Kiinteistöjen sisäänkäyntien rakenteissa korostuvat esteettömyys- ja turvallisuustekijät. Kerrostalokiinteistöjen sisäänkäynneissä on huomioitava liikuntarajoitteisten asukkaiden erityistarpeet. Ns. invaliuskat harvoin löytyvät kaikkiin kiinteistöihin hyllytavarana, joten ne on valmistettava mittojen mukaan. Liuskojen ja kynnysten asennusten yhteydessä on turvallisuussyistä muistettava rakenteiden viimeistely kynnysraudoilla ja –listoilla.

 • Rappurallit, kynnysraudat, invaliuskat ja sisäänkäyntien kaiteet
 • Ovet, ovenpielet
 • Uudet tuulikaapit tai tuulikaappien muutostyöt

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Repsottavatko kiinteistönne ovet? Laitetaan ne kuntoon! »

Kerrostalokäytävien teräsrakenteet

Porraskäytävän kaiteet luovat turvallisuutta kerrostalojen yhteisissä tiloissa liikkujille. Monesti kaiteet joudutaan valmistamaan yksilöllisesti mittojen mukaan rakennuskohteisiin.

 • Ilmanvaihdon konehuoneen rungot
 • Hissien konehuoneet

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Talon kattojen teräsrakenteet

Teräksiset kattoluukut

Kiinteistöhuollon keskeisiin tehtäviin kuuluvat katolla suoritettavat työt. Kattoluukuilla voidaan tehdä huoltotyöstä entistä turvallisempaa, kun siirtyminen katolle voidaan tehdä sisäkautta. Kerrostalon sisäportaikon kautta pääsy katolle mahdollistaa myös lumenpudotus- ja muun huoltokaluston vaivattoman siirtämisen ulkokatolle.  Porraskäytävän ylimpään kerrokseen sijoitetaan yleensä myös kattoluukulle vievät taittuvat huoltoportaat.

Kestävät pelastustikkaat

Poistumisteiden turvallisuus tulee varmistaa kestävillä turvavarusteilla. Kiinteät seinätikkaat ja taittuvalla mekanismilla varustetut pelastustikkaat voidaan valmistaa mittojen mukaan rakennusten mittasuhteiden ja ikkunalautojen mallin mukaan. Palon- ja säänkestävät metallitikkaat voidaan myös maalata julkisivuun sopivaksi.

Laitetaan kiinteistösi turvallisuus kuntoon helposti pienillä muutostöillä »

Teräksiset rakenteet kiinteistöjen katoille

 • Savuhormit ja piipunhatut
 • Sadevesikourujen kannattimet ja lumistopparit

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Parvekkeiden teräsrakenteet

Asuinkiinteistön julkisivusaneerauksen yhteydessä uusitaan monesti parvekkeiden rakenteet. Parvekkeiden rungot ja parvekekaiteet valmistetaan kestämään vuosikymmeniä vaativissa olosuhteissa. Terästyö JK & JK:lla on työkoneet ja ammattitaito tehdä kestävät teräsrakenteet asuinkiinteistöjen ulko- ja sisätiloihin.

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Kiinteistöjen isot ja pienet korjaustyöt ripeästi meiltä – lue lisää »


Teräsrakenteet liikehuoneistoihin

Terastyöt ja teräsrakenteet liikekiinteistöön
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Metallijulkisivut ja julkisivuverhoukset

Rakennusten verhous teräselementeillä takaa kestävän ja huoltovapaan julkisivun. Näyttävä julkisivu saadaan aikaiseksi räätälöidyillä pinnoituksilla, poimulevyillä, kuvioinneilla, ritilöillä tai levyillä. Teräksen lisäksi alumiini toimii mainiosti yksilöllisen julkisivun materiaalina.

Usein kiinteistöjen julkisivut kärsivät ilkivallasta. Metalliverhous kestää paremmin mekaanista rasitusta ja siihen voidaan kytkeä elementtejä, joilla voidaan vähentää pintojen töhrintää spraymaaleilla. Terästyö JK & JK on toimittanut mm. julkisivuihin kiinnitettäviä graffittisuojia.

Mainostelineet ja valomainospylonit

Ulkokäyttöön tarkoitetut valomainospylväät ovat erityisen alttiita rasitukselle. Pylonien suunnittelussa on huomioitava sään- ja tuulenkestävyys, sähkölaitteiden kotelointi, törmäyskestävyys ja helppo huollettavuus. Valmistamme mainospylonit niin alumiinista kuin kuumasinkitystä teräsprofiilista. Tukirakenteet voidaan verhoilla erilaisilla elementeillä, kuten alumiinikomposiittilevyllä tai alumiinipellillä.

Ostoskärrykatoksen rakenteet

Super- ja hypermarkettien ostoskärryjen säilytys- ja keräilypisteinä toimivat katokset ovat säiden armoilla vuoden ympäri. Katokset joutuvat niin sääilmiöiden kuin mekaanisen rasituksen kohteeksi, joten rakenteiden on oltava kestäviä ja helposti huollettavia. Kärryjen ohjainkaiteet ja katoksen tukirakenteet kannattaa valmistaa ruostumattomasta teräksestä parhaan kestävyyden saavuttamiseksi.

Kuormausalueet ja lastauslaiturit

Kuormausalueiden teräsrakenteilta vaaditaan kestävyyttä ja toiminnallisuutta. Kuormausalueiden suunnittelussa on otettava huomioon 100 % yhteensopivuus kuljetuskaluston kanssa. Kuormaussilloilla ja nostimilla tasataan korkeuseroja ja niiden kautta siirretään erittäin painavia taakkoja. Terästyö JK & JK:n valmistamissa kuormausalueiden rakenteissa huomioidaan aina kestävyys- sekä turvaominaisuudet.

 • Lastauslaiturin rakenteet
 • Lastaustaskut
 • Kuormaussillat
 • Maahan asennetut ajo-ohjaimet
 • Törmäyspuskurit
 • Suojatolpat ja teräsreunukset
 • Nostohäkit, nostopöydät ja siltapöydät
 • Nostopalkit
 • Nosto-ovet, taitto-ovet ja pikarullaovet

Muut terästyöt liikekiinteistöjen ulkotiloihin

 • Pilarit
 • Ritiläaskelmat ja hoitotasot
 • Paloarkojen kaasujen ja nesteiden säilytyskontit ja -kaapit, esim. kesäpihojen yhteyteen

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Parkkihallien teräsrakenteet

Paikoitusalueiden ja parkkihallien metallirakenteet vaativat kestävyyttä niin iskuja kuin jatkuvaa mekaanista rasitusta vastaan. Törmäyssuojilla säästetään pylväitä ja mekaanisia laitteita, kuten tolppia, puomeja ja parkkimittareita ohjausvirheiden aiheuttamilta iskuilta. Kulmasuojalistoilla lisätään betonirakenteiden kestävyyttä paikoissa, joissa ne altistuvat kolhuille.

 • Törmäyssuojat, kulmasuojalistat ja seinäritilät
 • Tolpat ja kaiteet
 • Puomit ja portit
 • Parkkimittareiden murtosuojat – lue lisää »

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Törmäyssuojilla pienennetään kiinteistön korjauskustannuksia »

Murtosuojilla voroille luu kurkkuun »

Liikekiinteistöjen sisätilojen terästyöt

 • Uudet tuulikaapit ja tuulikaappien muutostyöt
 • Osastoivat ovet
 • Portaiden suojarakenteet ja portaikkojen lasikaiteet
 • Muototeräskaiteet ja käsijohteet päätyhelapalloineen
 • Liiketilojen pikarullaovet ja palo-ovet
 • Tekniset tilojen kaapelipäätetelineet
 • Konehuoneiden rungot

Kysy lisää tai pyydä tarjous »

Lue, miten toimitimme liukuportaille teräksiset tukirakenteet kauppakeskukseen Helsinkiin »Kysy lisää terästöistä

Timo Kangasoja
040 737 7128
timo.kangasoja@terastyo.fi


Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin otamme yhteyttä ja kerromme sinulle lisää palveluistamme.