Pikapäivystys 24 h0400 848 503

Erikoisteräkset kohteen mukaan

Teräslaatu valitaan aina käyttökohteen mukaan ja eri laatuja on saatavilla joka lähtöön. Teräksen ominaisuudet riippuvat sen valmistuksesta käytetyn materiaalin seossuhteista ja valmistustavasta. Joihinkin töihin tarvitaan teräslaatuja, joilla on korkeampi korroosionkesto ja toisissa kohteissa taas käytetään muovautuvampaa teräslaatua.

Erikoisteräksien käyttökohteita on monia, niin kuin teräslaatujakin. Terästyö JK & JK valikoi aina töihin tarvittavat teräkset ammattitaidolla – laadusta tinkimättä. Esittelemme tässä muutamia yleisimmin käyttämiämme teräslaatuja.

Kulutusta kestävät XAR-teräkset

Kulutusta kestävät XAR-teräkset kestävät jatkuvaa hankausta, iskuja sekä korroosiota. Materiaali on siksi erinomainen esim. lavan pohjiin sekä kaivurien ja pyöräkoneiden kauhojen korjaamiseen. XAR-teräksen vähäinen kuluminen pidentää materiaalin käyttöikää ja tuo kustannussäästöjä. Esimerkiksi XAR 400-teräs on käyttöiältään viisinkertainen tavalliseen rakenneteräkseen verrattuna.

Erityisen kova XAR-teräs on hitsattavuudeltaan erinomaista ja se soveltuu MAG- ja puikkohitsaukseen. XAR-teräksellä on hyvä muotokestävyys eikä se halkeile alhaisissakaan lämpötiloissa.

Eri laatuisia XAR-teräksiä on tarjolla useisiin eri käyttötarkoituksiin, joissa vaaditaan erinomaista iskunkestävyyttä. Mm. kuljetus-, materiaalinkäsittely- ja rouhintalaitteet, maansiirto-, louhinta- ja kaivinkoneet, murskausvarusteet sekä maatalouskoneet ja -laitteet korjaamme tarvittaessa XAR-teräksellä.

Ruostumaton teräs eli rosteri eli RST

Ruostumaton teräs on korroosionkestävä ja se on verrattain edullista. Ruostumatonta terästä käytetään mm. painelaitteisiin, paperikoneisiin, prosessiteollisuuden putkistoihin ja säiliöihin sekä elintarvike- ja kuljetusteollisuuden koneisiin ja laitteisiin. Rakentamisessa ruostumatonta terästä käytetään yleisimmin pintarakenteissa, kuten katoksissa, portaissa, parvekkeissa ja kaiteissa. Ruostumattoman teräksen ominaisuudet ja käyttökohteet vaihtelevat teräksen mikrorakenteen ja käytettyjen seosmetallien mukaan.

Galvanoitu teräs

Sinkkipinnoitettu eli galvanoitu teräs on hinnaltaan ruostumatonta terästä edullisempaa. Edullisemman hinnan ja korroosionkeston vuoksi mm. valaisinpylväät, maantiekaiteet, aidat, rakennustelineet, kulmaraudat ja putket valmistetaan galvanoidusta teräksestä.

Haponkestävä teräs eli HST

Haponkestävät teräkset soveltuvat liuottavien tai syövyttävien kemikaalien kanssa kosketuksissa oleviin kohteisiin, kuten kemianteollisuuden säiliöihin, putkistoihin, altaisiin ja ritilöihin.

Duplex-teräs

Duplex-teräs on ruostumaton teräslaatu, joka on mikrorakenteeltaan yhdistettyä austeniittis-ferriittistä terästä. Duplex-teräs on lujuudeltaan ja korroosionkestävyydeltään erinomaista ja käytämme sitä mm. nostopalkeissa. Ominaisuuksiensa ansiosta materiaalin paksuutta voidaan vähentää, mikä puolestaan pienentää kustannuksia. Duplex-terästä käytetään rakentamiskohteissa, joissa vaaditaan erittäin hyviä korroosionkesto- ja lujuusominaisuuksia.

Säänkestävä teräs

Säänkestävä teräs on materiaali korjaa itse itsensä. Säänkestävään rakenneteräkseen on lisätty hieman nikkeliä, fosforia, kuparia ja kromia, joiden ansiosta teräksen pintaan muodostuu hapen ja kosteuden vaikutuksesta oksidikerros. Tämä kerros estää korroosion jatkumisen pintaa syvemmälle. Säänkestävät teräkset voidaan tunnistaa oranssinruskeasta väristä. Sen käyttökohteita ovat mm. rakennusten julkisivut, savupiiput, säiliöt, merikontit, siltojen rakenteet sekä muut ulkona olevat teräsrakenteet.

 

Kiireellinen korjaushitsaus 24 päivystyksestä

Silloin kun työkone tai kuljetuskalusto rikkoutuu kesken urakan, meiltä saa korjaushitsaukset pikatoimituksena paikan päällä. Pikapäivystyksemme on valmiina auttamaan akuuteissa tilanteissa kellon ympäri numerossa 0400 848 503. Ripeän korjauspalvelumme ansiosta sinun urakkasi pääsee jatkumaan ilman kohtuuttomia viivytyksiä.

Kaluston kunnossapito

Kaluston kunnossapidolla lisätään todennäköisyyttä, että kalusto ei hajoa kesken töiden. Ylläpitävillä kunnossapitotöillä ennaltaehkäistään kaluston kuluvien teräsosien rikkoutumista ja varmistetaan urakoiden jatkuminen aikataulussa. Meillä on pitkä kokemus erilaisista kunnossapidon töistä.

Soita 0207 280 330 ja kysy meiltä maansiirto- ja nostokaluston huoltosopimusta!

Päivystämme 24 h vuorokaudessa ympäri vuoden numerossa 0400 848 503.

Meillä on CE-sertifikaatti toteutusluokissa EXC1 ja EXC2.

Lataa sertifikaatti tästä

 

Haluatko kuulla lisää?

Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella, niin otamme yhteyttä ja kerromme sinulle lisää palveluistamme.